Autor Tema: Rigel i Arkturus  (Pročitano 218 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan

  • ADMIN
  • Sfera Marsa
  • ***
  • Poruke: 677
  • Sviđanja: 799
  • Pol: Muškarac
  • Omnium rerum principia parva sunt
    • AstroRiznica
Rigel i Arkturus
« poslato: 06.04.2021, 19:31:02 »
Materijal sa starog foruma

Rigel - 16°50' Blizanaca (položaj  01.01.2000)

Vrlo sjajna zvezda u sazvežđu Oriona. Nalazi se na levoj (zapadnoj) nozi Oriona. Prirode je JU/SA, ali neki autori navode da je prirode JU/MA. Prema Alvidasu, zvezda ima osobine ME/MA/JU. Donosi dobrobit, čast, bogatstvo, sreću, slavu, poznato ime, sposobnost za pronalaske i spretnost sa mehaničkim stvarima.
Ako je u konjunkciji sa SO, MO, MC ili ASC, onda obećava brz napredak u životu na račun jake snage volje, ljubavi prema akciji i srećne ruke u poslu. Neprekidna borba da se dostigne željena pozicija mora se isplatiti. Čak i ako su ostali aspekti loši, ovako snažna koncetracija ne može da ne dovede do cilja. Naravno, ako je natus neoprezan ili ima napade slabosti i razočaranja, onda je pad posle uspeha izvestan.

U USPONU - dobra sreća, uspon, bogatstvo, velike i trajne časti.
U KULMINACIJI - velika vojna unapređenja, napredovanje u crkvenoj službi, velikodušnost, mnogo profita od posla, trajne časti; mentalni nemir, razdražljivost, ljutnja.
Sa Suncem - preduzimljivost, hrabrost, samovolja, nepromišljene akcije, mnogo neprijatelja, velika sreća, vojni uspesi.
Sa Lunom - mnogo brige i razočaranja, bolesti, loše zdravlje ili smrt ženi ili majci.
Sa Merkurom - naučni um, uticajne pozicije vezane za za stvari Merkura ili nauku uopšteno.
Sa Venerom - časti i zasluge u srednjem dobu, dobar i uticajan brak naročito u Rw.
Sa Marsom - samovoljan, genijalan um posebno u poslovima mehanike, velika vojna unapređenja.
Sa Jupiterom - velika unapređenja u pravnoj ili crkvenoj službi, mnogo putovanja, benefit od poslova sa inostranstvom, dobro za brak.
Sa Saturnom - benefit od starijih ljudi, službenika i advokata, diskriminacija, dobro za nasledstvo, miran porodični život, dug život.


Arkturus - 24°14' Vage (pozicija 01.01.2000)

Ovo je četvrta najsjanija zvezda na nebu.  Nalazi se na levom kolenu Pastira (sazvežđe Bootes). Prirode je MA/JU, ali Alvidas dodaje i VE0°ME. Ova zvezda donosi bogatstvo, slavu, renome, odlučnost i prosperitet od putovanja.

USPON - dobra sreća, nemir zbog sopstvene ludosti.
KULMINACIJA - visoka služba, državna, veliki profit i reputacija. Ako je u isto vreme sa SO, MO ili JU - dobra sreća i velika čast.
Sa Suncem - uspeh sporim i teškim koracima; prijatelji među službenicima; dobro za profit i saradnju sa javnošću i advokatima.
Sa Lunom - novi prijatelji, poslovni uspeh, dobar sud, domaći mir. Ako je sa MA - opasnost od smrti gušenjem.
Sa Merkurom - skromnost, vrednoća, popularnost, religioznost; pomalo ektravagancije; pomoć prijatelja, pozicija u velikoj kompaniji ili korporaciji; unapređenja; dobro za zdravlje i porodični život.
Sa Venerom - popularnost, pokloni, dobro od prijatelja; lažni prijatelji istog pola.
Sa Marsom - popularnost, mnogo prijatelja ,dobar profit. Ako je u 1,7, 9, 10. ili 11. kući i ako je MO na zvezdi Poluks - opasnost od gušenja.
Sa Jupiterom - benefit od zakona i Crkve, uticajna pozicija; opasnost od hipokrizije; dobitak od inostranih poslova i plovidbe.
Sa Saturnom - poštenje, sebičnost, ponekad malo zlobe i zavisti; pronicljivost u poslu, materijalizam, dobro za profit, spekulacije i domaće stvari; teškoće u braku, dobro za decu ali neslaganje sa jednim detetom.
It is during our darkest moments that we must focus to see the light (Aristotel).