Februar 2019 – Mesečnik

Na prvi pogled, sudeći prema planetarnim pozicijama, februar 2019. godine ne obećava burne dane.

februar 2019

Praznovalo se, veselilo, jelo i pilo, nazdravljalo… Uz zveckanje stakla čaša koje su se dodirivale, poželeli smo jedni drugima sreću, zdravlje, ljubav i uspeh u novoj godini. I ispunjenje želja! Ne svih, razume se, jer valja da štogod poželimo i dogodine. Tako se Rodžeru Federeru nije ispunila želja da opet osvoji Australijan open. Dok je plakao u Mirkinom zagrljaju, to je pošlo za rukom Novaku. Sedmi put!

E, da. Ako volite Bijonse, možete da osvojite nagradu: par ulaznica za njene koncerte u narednih 30 GODINA! Dovoljno je samo da mesec dana budete vegan. Eto!

Iako bi trebao da bude veseliji period godine, izuzev za one koji pate od prazničnih depresija, prethodni mesec nam je priredio brojna neprijatna iznenađenja. Najpre nas je napustio veliki glumac Marko Nikolić, nekoliko dana kasnije mu se pridružio legendarni Šeki, a onda smo ispratili i Miodraga Radovanovića i Ljiljanu Šljapić.

Pored uobičajene pometnje koju nam izazivaju čudesna pojava snežnih padavina i niske temperature (koje ni nisu bile naročito niske) u zimskom mesecu, pažnju je svakako privukla poseta Vladimira Putina. Odlikovao je našeg predsednika ordenom, popovima obećao malo šuške za završetak Hrama Svetog Save, a građanima Srbije se zahvalio: „Спасиба! Хвала на пријатељству!“, tako da, moglo bi se reći, svi su namireni.

Kako će nas nebo namiriti, to, naravno, zavisi od naših natalnih horoskopa. Venera 3. februara ulazi u znak Jarca i zaseniće sekstilčić Merkura sa Jupiterom. Nije baš najpovoljnije okruženje za ovu lepršavu damu, posebno iz razloga što će biti sa svojim gospodarom Saturnom u istom znaku i s njim se zagrliti 18. februara. Znate već one priče – dužnost, obaveza, odgovornost, suzdržanost, malo ‘ladnoće…

Prikladno je da prvog dana radne sedmice, doduše u večernjim časovima, imamo i mlađak. S obzirom da ovo druženje luminara pada u polje dece, zabave, sporta, kulture i edukacije, to bi mogle biti i glavne teme za februar 2019.

mlađak februar 2019
Mlađak, 4. februar 2019, 22.03, Beograd

Kada konjunkcija svetala ne trpi oštećenja, to uglavnom ide u prilog dobrom i produktivnom periodu, prvenstveno za teme kuće u koju pada. Tako, mogli bi očekivati veći broj kulturnih i sportskih dešavanja, nove projekte u oblasti obrazovanja, dece i njihove zaštite, najavu novih reformi u školstvu. No, u drugoj polovini meseca bi mogao izbiti i skandal u vezi s nekim projektom u pomenutim oblastima, zbog zloupotrebe odnosno neracionalnog trošenja sredstava itd. Za to bi mogao da bude optužen muškarac na funkciji, koji je svojevremeno bio u diplomatskim vodama.

Vladar konjunkcije, Saturn, našao se na srećnoj zvezdi Vega iz sazvežđa Lire, što simboliše dobro i benefit u unutrašnjim pitanjima. Ipak, Saturn je Saturn pa ne treba isključiti manje probleme koji su u vezi sa agrarnim sektorom i vodoprivredom.

Kada se vrući Mars nađe na zapadnom uglu, obično ukazuje na povećan broj svađa i razmirica, krađa i kriminalnih radnji, što bi posebno moglo biti izraženo posle 15. februara. Neretko u ovakvoj poziciji biva uzrokom i većeg broja prekida veza ili brakova. No, isto tako može da ukaže i na nova negodovanja, ucenjivanja i zaoštravanje stavova prema nama od strane država pod upravom znaka Ovna – Britanija, Nemačka, Francuska, Švedska.

Vi sa Ovnom na nekom od uglova, a posebno u prvom ili sedmom polju, verovatno ćete odahnuti od 14. februara kada Mars pređe u znak Bika. Ako ste u prethodnih mesec dana bili svadljivi, nervozni, imali poriv da nekome otkinete glavu i upišete se u crnu hroniku, popustiće vas… osim ako takvi porivi nisu inače deo vaše svakodnevice.

Ako izuzmemo simpatične sekstile koje će uglavnom praviti Merkur, neće biti nekih naročito važnih aspekata. On ulazi u Ribe 10. februara, a s obzirom da se u tom znaku ne oseća najkomotnije (ili je možda i previše komotan), često mu se pripisuju slična svojstva kao kada je retrogradan – navodno, učestalije su greške u komunikaciji i sporazumevanju, kvari se signalizacija i slične stvari. No, to nije baš tako.

Istina je da će Merkur biti slab, jer će sve vreme biti pod sunčevim zracima, ali to će se promeniti oko 18. februara kada ih napusti i postane vidljiv sa zapadne strane. Taman će tada da posvedoči ranije pomenutom spajanju Venere i Saturna. Onda sledi uštap 19. februara, a istog dana počinje i poslednji mesec tekuće astrološke godine – Sunce ulazi u znak Riba.

Prema kraju meseca slede brzopotezni kvadrat Merkura i Jupitera 22. februara, i sikter sekstil Sunca i Marsa 28. februara. I tu je kraj – na nesreću onih koji su rođeni 29. jer moraju da čekaju još godinu dana do rođendana.

Zdravi bili!
B.


RADOST JE U DELJENJU

Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *