Astrometeorološke prognoze vremena

Prognoze vremena koje se objavljuju na ovom sajtu, izrađuju se na osnovu pravila koja su nam ostavili stari majstori astrologije, kao i na osnovu određenih metoda do kojih sam došao istraživačkim radom u oblasti astrometeorologije.

prognoze

Astrometeorologija predstavlja granu astrologije koja se bavi predviđanjem atmosferskih prilika. Iako se misli da je skorijeg datuma, možemo slobodno reći da je astrometeorologija prethodnica razvoju svih drugih grana.

Drevni narodi Mesopotamije, Sumerije, Asirskog carstva, Kine i drugih, najpre su se zanimali za goli opstanak – od vremenskih prilika je zavisilo da li će biti u prilici da određene godine prehrane svoje porodice i stoku. Stoga su se prva astrološka pravila velikim delom odnosila upravo na procenu klimatskih prilika i stanja useva.

Prognoze vremena se mogu izrađivati za kraće (dane i nedelje) ili duže periode (mesece, sezone i godine), a na osnovu analiziranja različitih mundanih astroloških karata. Za predviđanje razvoja vremena u periodu od jedne godine ili za jedno tromesečje, izrađuju se godišnje i sezonske astrološke mundane karte poznatije još i kao karte solarnih ingresa.

U proceni vremena za kraći vremenski period, pored uzimanja u obzir ingresnih horoskopa, izrađuju se i horoskopi sizigija i lunacija, tj. horoskopi mesečevih faza. Prednost se daje horoskopima sizigija, tj. horoskopima mladog ili punog Meseca, dok se horoskopi međufaza posmatraju kao pomoćni. Ako vas zanima da se detaljnije upoznate sa pravilima analize i tumačenja astrometeoroloških horoskopa, to možete učiniti čitanjem tekstova u kategoriji astrometeorologija.

 

Podeli s drugima
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •